top of page

NLP על פי הפסיכולוגיה הרוחנית

פסיכולוגיה רוחנית היא ענף חדשני בפסיכולוגיה הבוחן את האדם בשלמותו כמערכת של תודעה גבוהה שמאחדת גוף, נפש ונשמה.

בעזרת הפסיכולוגיה הרוחנית ניתן לתמוך בהתמודדות עם בעיות בריאותיות מגוונות (הטיפול אינו מחליף יעוץ רפואי או טיפול רפואי קונבנציונאלי), ניתן למנוע התפתחותן של מחלות מסוגים שונים ולחזק את המערכת החיסונית ואת הבריאות באופן כללי.

העיקרון המנחה של הפסיכולוגיה הרוחנית הינו שלכל אחד ואחת יש את כל המשאבים והכלים לעזור לעצמו והטיפול בשיטה רק עוזר להסיר את המכשולים שעוצרים אותנו. זה מה שאנחנו יודעים לעשות דרך הפסיכולוגיה הרוחנית, מי שמכיר את השיטה, יודע להפוך כאב לאהבה ולא צריך לייצר סבל - אלכימיה של הנפש.

המטרה הינה להביא לסנכרון מלא בין המחשבות, הרגשות והמעשים שיעמדו באותו קו, עצמתה של הפסיכולוגיה הרוחנית נמדדת ביכולת של המטפל להוביל את המטופל בדרך של ריפוי ברובד הן הגופני והן הנפשי ולשגשוג בבריאות הכוללת.

תלמיד של בארט טן ברג ו גו'רגי' יונסון בתכנית התמחות של שבע שנים.  

על התהליך

התהליך הוא תהליך ייחודי שסובב סביב בניית בסיס חזק ויציב בתחום המנטלי

mindset (בתרגום חופשי לעברית - הלך רוח או גישה לחיים), דרך בסיס זה נבנים עוד ארבעה אלמנטים:

תזונה - עפ"י עקרונות תזונה משיטות שונות

פעילות גופנית - אפקטיבית ויעילה השומרת על הגוף והבריאות

מנוחה - הדרך הנכונה והמדויקת שהמערכת הפיזיולוגית זקוקה לו

תשוקה - יסוד חשוב להשלמת ההרמוניה בין כל החלקים הנ"ל

דבקות בתהליך מובילה לחוסן גופני, נפשי ולבריאות משגשגת.

כולנו נפגשים עם אתגרים ומורכבויות באחת או יותר ממערכות החיים  (משפחה, זוגיות, כסף, עבודה וקריירה, בריאות פיזית ונפשית, גישה לחיים, הלך רוח, זמן פנאי ותחביבים, צמיחה והתפתחות אישית, חיי חברה, סביבת מגורים)

אנחנו מתמודדים עם תחושות עייפות, דיכאון, כעס, סטרס, כאב, עצבות, בדידות והבריאות שלנו סופגת ונפגמת כתוצאה ישירה למצב הנפשי רגשי.

התהליך מתחיל בפגישת היכרות שבה מעלים את הכאב ו/או הקושי איתו אנו מתמודדים - מתבצע אבחון על ידי שיחה ותנועה (תלוי נושא) - מתוך האבחון נבין את הרובד העמוק יותר של הקושי - נבנית תוכנית טיפול אישית מותאמת שהציר המרכזי שלה הינו המיינדסט (דרך NLP ומיינדפולנס) וחיזוק ארבעת הבסיסים הנוספים.

חלק מההתנהלות האוטומטית של תת המודע היא הימנעות ממגע עם כאב, אותה הימנעות ידועה כיצר הישרדותי קדום כ"הלחם", "ברח" או "קפא" (Fight, Flight or Freeze) במצבי משבר וכאב רובנו מגיבים תגובה אינסטינקטיבית המכוונת להישרדות.

 

מה שהיה נכון לעידנים קדומים כבר אינו תואם לעידן שלנו. היום אנחנו לא צריכים רק לשרוד, אנחנו מבקשים גם להתפתח. על מנת להתגבר על הרצון הבסיסי לברוח מהכאב או להלחם בו אנחנו צריכים חוויה שונה, חוויה שתוכיח לנו ששווה ונכון לגעת בכאב, הכאב יכול להוות דלק לצמיחה והתפתחות אישית.

מי שמתקרב ולא מגיב בפחד הישרדותי, מגלה עולם חדש-ישן. העולם האמיתי. עולם של התעלות נפש דרך ריפוי.

bottom of page